Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - marlisakurniaty

Pages: [1]
1
Si Zhu Ba Zi Knowledge Base / Re: Too Many Eating God
« on: August 11, 2022, 12:04:26 PM »
Your birth chart is rare because all elements disperse your energy. Yours is so-called 'Follower' chart, where your Daymaster is weakened to the maximum, that it becomes strong again.

However, right now your 10-year phase has a Robber element and that makes you a normal weak chart. In a weak chart, Eating God is bad for you. It makes you unfocused and more concerned with having fun.

You will have to wait till age 50 when the 10-year elements weaken your Daymaster until you become Follower chart again. Then EG allows you to have a much better life.


Please tell me, if this chart is 'Follower' one... am I still need to make my water element stronger or just focus on improving metal element?

2
Request for birth chart reading [FREE] / Re: Please Dibacakan yaaaa
« on: July 31, 2022, 01:11:47 AM »
True, sempat dekat dengan yang usia nya lebih muda karena merasa cocok banget. Tapi ga bisa dilanjutkan karena kondisi orangtuanya yang ga akan merestui. Bisa melihat ini dari bagian fengshui yang mana?

3
Si Zhu Ba Zi Knowledge Base / Re: Too Many Eating God
« on: July 22, 2022, 01:26:00 PM »
Well i am not lazyyyyy, i always moving and do something  :'(

4
Si Zhu Ba Zi Knowledge Base / Re: Too Many Eating God
« on: July 20, 2022, 03:16:10 PM »
Where is your bazi?


Here's my bazi. please kindly review and I am very curious about EG impact for life.

5
Si Zhu Ba Zi Knowledge Base / Too Many Eating God
« on: July 18, 2022, 08:04:55 PM »
Hi Masters, i would like to know what will happen if there are too many Eating Gods?
btw, I have it on my Year, Day, dan Hours;  67% Yi EG.
is it bad?

6
Si Zhu Ba Zi Knowledge Base / Re: Shi Shen, eating god
« on: July 18, 2022, 08:00:46 PM »
from fivearts.net

Shi Shen ( Eating God)

In term of relationship, represent younger generation, students, subordinates; for female chart represent daughters.

4 characteristics of Eating God:

1.   Eating God with the help from Wealth, will enjoy success.
2.   Enjoy food and entertainment, going around to make connections
3.   Lazy, love to enjoy and hate work, no fixed job.
4.   Not thrifty, have the habit of spending money.

Prosperous DM together with prosperous Eating God, good income, enjoy good food, plenty of wealth, no need to worry about food, magnanimous (generous), whole life carefree. 

Too many Eating God/Hurting Officer (Output), always in laughter, anger, sorrow, and happiness, cannot keep secrets, like to indulge in empty talk, if being task to manage enterprise (own business), because of optimistic character will cause the business to fail.

Eating God has 3 important functions:

1: give birth to Wealth Star
2: output (discharge) for DM or Bi Jie
3: control Officer (Zheng Guan and 7-Killing)

If bazi has DM strong and prosperous Eating God, main chart has resource star next to (or near) DM, the person must have good digestive system, strong built, know how to enjoy good food, gifted in many aspect, bright and intelligence, handsome features.

DM weak meet (e.g. during luck) prosperous Eating God, not healthy, always sick, it also means that the person like to use his/her petty trick to cover-up his/her shallow knowledge. (i.e. talk big to cover up)

This type of people normally low in IQ, would like to show off although lack of skill.

Eating God chart type person normally not very diligent, not very energetic to do things (cannot follow-thru), not very entrepreneur (don't like to startup him/herself), don't want to move out of conform zone and always want to enjoy only.

However, this type of person has one good point, once this person decided to settle down, it will not float around anymore.

If there is too many Eating God, the person will be stingy, only think about one's interest and don't care about others.

If there is a lot of resource and DM strong, chart don't have Eating God/Hurting Officer (Output), Wealth Star weak, even with a bit of Eating God/Hurting Officer

(Output) but far away from DM, mid to old age in resource luck, Bi Jie around, this will be poor and frustrated life; If natal chart has strong Resource Star control or clash with Eating God, cut off wealth resource, this indicate poor life, serious case, die young or difficult to bring up.

Day Pillar that has Eating God and it is favorable, Hour Pillar has Indirect Resource, means there is possibility of difficulty in giving birth or miscarriage, old age lonely and solitary.

Male chart, both husband and wife always sick.

Eating God become prosperous, meet Wealth Star, bright children, husband become wealthy.

Eating God become prosperous, Wealth and Officer become weak, son life become expensive, husband will not become wealthy.

Eating God become prosperous, DM become weak, has the possibility of pre-mature delivery.

Eating God at Prosperity Peak and also favorable, become a person with Fu, Lu, Shou (prosperity and longevity) 

Eating God at Ageing (shuai), the person will less fortune.

Year Pillar with Eating God, career improve with receive help from ancestors, steady income.

Month HS Eating God supporting Officer, wealthy person, suitable to become politician or government officer.

Month EB sitting on Eating God, person fat and gentle.

Day EB sitting on Eating God, spouse fat, gentle and amiable, sufficient living (always have clothes and incoming). 

Hour Pillar with Eating God, enjoy old age.

Hour Pillar with Eating God and Indirect Resource on the same pillar, lonely.


This is interesting and very helpful for me as newbie. thanks for sharing.

7
thank you. here's LIKE for you.

8
Hi, I can't sent u DM  :(

my birthday detail is:  5 March 1985 at 06:55
Please advise me natal chart’s lucky color :)

9
Request for birth chart reading [FREE] / Re: Please Dibacakan yaaaa
« on: July 15, 2022, 10:10:36 AM »
Dibahasan sebelumnya, elemen kayu di saya ini membutuhkan (atau lebih menguntungkan kalo bertemu dengan) tanah dan api. Kalo dibanding air, bukannya malah lebih butuh air? Atau karena kayunya udh kelebihan jadinya ga butuh air lagi? Ada yang bilang kualitas kandungan air di dalam diri saya ini terlalu sedikit, makanya butuh banyak air untuk bisa menghidupkan kayunya supaya bisa dijadikan modal untuk api (kekayaan). Untuk menghidupkan api ini dengan ngapain? karena bulan ini kan api banget ya? gimana sih cara liat dan atur elemennya?

belum pahaaaaam..  :'(

Btw, abis buka bazi calculator di websitenya, terus hal pertama untuk bisa membaca warna-warna dan kotak-kotak itu dari mana memulainya? ada thread rekomendasi untuk saya baca dari forum ini? atau artikel?

10
Request for birth chart reading [FREE] / Re: Please Dibacakan yaaaa
« on: July 12, 2022, 11:14:15 AM »
sangat membantu dan mungkin akan mempengaruhi hidup saya juga. sejak tengah bulan ini lagi aktif browsing2 tentang usaha minuman yang ga terlalu mahal buat di coba. Dengan penjelasan tadi, jadi semakin yakin untuk cari partner untuk coba usaha minuman ini.

Untuk kalender imlek ini, bisa cek tanggal lahirnya di web apa? (jika ada)


Untuk pasangan, lagi ada yang deketin dengan tanggal lahir 15 November 1982 jam 1.30
Elemen dia sepertinya kebanyakan air, apakah ini bagus? karena elemen kayunya di saya akan semakin menguat bukan? apakah menyeramkan jika elemen kayu yang saya punya jadi berlebihan karena kehadiran orang ini? atau malah semakin memberikan energi positif ke diri saya?


11
Request for birth chart reading [FREE] / Re: Please Dibacakan yaaaa
« on: July 07, 2022, 07:31:38 AM »
Makasih banget ya. Saya akan coba untuk ga sotoy dan show off.
Untuk pasangan sebaiknya saya mencari yang dominan elemennya apa? atau shionya apa? kebetulan shio saya di tanggal dan bulan lahir adalah rabbit.

Ada yang pernah nyaranin untuk buka usaha minuman karena bisa bantu elemen kayunya, tapi ada yang bertentangan juga bilang sebaiknya buka usaha resto yang ada apinya. Apakah saran keduanya benar?


12
Request for birth chart reading [FREE] / Please Dibacakan yaaaa
« on: July 05, 2022, 11:33:17 PM »
Halo kakak kakak.. boleh ga tolong bacain chart lahir ini:

5 Maret 1985 jam 06.55 di Jakarta Selatan

Posisinya sekarang butuh advise beberapa hal. Untuk pernikahan kok gagal terus ya? Sebagai seorang perempuan, jadinya harus cari yang cocoknya seperti apa? atau apa yang harus dirubah dari diri gw ini?

Terus untuk kerjaan, udah lama jadi karyawan di bidang manajemen perusahaan. Tapi kok sekarang merasa kaya gak ada kemajuan ya dari sisi finansial. Selalu cari sidejob tapi jarang berhasil karena gak ada waktu lebih. Pernah juga buka usaha sendiri, 2 kali belum berhasil dan menggantung sampai sekarang.

Tolong dibantu sarannya untuk bantu bisa jalanin hidup yang lebih baik ke depan  :)

Pages: [1]

Disclaimer:

Your use of FiveArts.Info is at your sole risk. FiveArts.Info cannot be held responsible for the inaccuracy of the readings and information provided by its members.  FiveArts.Info owners, administrators, moderators, masters, members, partners expressly disclaim all warranties of any kind whether express or implied including but not limited to the implied warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.




Total visits since 2014: